Arsalar gayrimenkul sektöründe önemli bir yer tutuyor. Firmamız danışmanları olarak arsa satın alarak birikimini değerlendirmek isteyen müşterilere en doğru kararı vermesinde destek veriyoruz.

Arsa yatırımları uzun vadede harika kazançlar sağlayan bir yatırım şeklidir

Satılık arsa almak, gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için önemli bir seçenek. Birikimlerini güvence altına almak isteyen ya da başka amaçlarla değerlendirecek olanlar arsa yatırımını tercih ediyor. Alıcıları doğru yönlendiren gayrimenkul danışmanlarımız ise arsa satışında kazanç hedeflerini ön görerek sizlere hizmet veriyoruz..

Siz de bir arsa sahibi olmak istiyor musunuz?

Yatırım amaçlı ya da kullanım amaçlı bir arsa satın alacaksanız her prosedür gibi arsa alım aşamasında da birkaç adım bulunuyor. Bu adımları kontrollü bir şekilde uygulamanız sonrasında artık siz de arsa sahibi olabilirsiniz.

İşte o adımlar!

İlk adım belediye rayiç bedeli belgesini almanız gerekecek
Belediye rayiç belgesi olarak bilinen belge nedir? Nereden alınır ve nereye verilecektir. Arsa alırken hangi işlemler yapılır konusunda ilk olarak bu belgeyi temin etmeniz gerekir. Alıcı ya da satıcı tarafından tapu fotokopisi ile arsanın bulunduğu belediyeye başvurulması gerekir.

Alıcı ya da satıcının birlikte gitme zorunluluğu bulunmaz. İki kişi de ayrı zamanlarda gidebilir. Belediye rayiç belgesi için belediyede bulunan yetkili kişi; arsanın ada parsel numarası ve tapuya kayıtlı olan isim bilgisine göre arsa bilgilerine ulaşacaktır.

Bilgilere ulaşım sağlayan belediye personeli; belediye rayiç bedelini gösteren belgeyi, bu belgeyi isteyen kişiye verir.

Alınan belediye rayiç bedeli belgesi arsanın alım ya da satım yapılacağı gün içerisinde tapuya verilmek üzere saklanır.

Arsa alım işlemlerinde nüfus cüzdanı ve resim unutmamalısınız

Bir arsa almak istiyorsanız; alıcı ya da satıcı olarak notere gitmeniz durumunda nüfus cüzdanınızı yanınızda getirmeniz önemlidir. TC kimlik numarası içeren nüfus cüzdanınızın hem aslı hem de fotokopisi olmak zorundadır.

Kimlik fotokopisi dışında; arsa satıcısı için 1 adet ve arsa alıcısı için 2 adet resimler olmak zorundadır. Verilecek olan resimler daha önce herhangi bir yerde kullanılmamış olmalı; yani üzerinde herhangi bir yırtık ya da damga gösteren ibareler bulunmamalıdır. Resmi kuruma verecek olduğunuz resim kesinlikle fotokopi olmamalıdır.

TALEP FORMU